Karnivor Autococker
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum paintball.info.pl Strona Główna -> markery -> cockery
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
M@jki



Skąd: Warszawa
Staż (od roku): 2008
Drużyna: WGSP[Wesoła Gromadka Szalonego Puchatka]

PostWysłany: Pon Sty 24 2011 7:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie chcę zakładać nowego tematu więc piszę tutaj.
Mam problem z karnivorem, wczoraj podpiąłem hp (stako+ninja) włączam e2 i po kilku strzałach zaczyna się dławić - a dokładnie po prostu przestaje strzelać. Czy może to być kwestia, że zimno, czy może regulator na butli się nie wyrabia bo z tego co pamiętam ninja zbija ciśnienie z butli do 650 a nie 850 psi.
W każdym razie jak odczekałem kilka sekund to znowu kilka strzałów oddałem, po czym sytuacja się powtarza.
Klamka leżała kilka miesięcy, jednak odłożona, została po sezonie idealnie ustawiona... Bateria na wyświetlaczu pokazywała połowę ale to raczej nie to. Jakieś pomysły.? Będę wdzięczny za pomoc.
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
mj



Skąd: Wawa


PostWysłany: Pon Sty 24 2011 12:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,

hmm, ciśnienie wyjściowe to raczej nie problem. Karnivor działa z reguły na niższym ciśnieniu niż 650 psi.
Co rozumiesz przez to że się dławi ? Nie reaguje na spust? Coś się blokuje, syczy? Ram nie wraca?

Strzelałeś bez kul? Oczy były wyłączone?
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
M@jki



Skąd: Warszawa
Staż (od roku): 2008
Drużyna: WGSP[Wesoła Gromadka Szalonego Puchatka]

PostWysłany: Pon Sty 24 2011 14:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Strzelałem bez kul i z kulami, oczy zarówno włączone jak i wyłączone.
Sytuacja dokładnie wyglądała tak że po paru strzałach ram nie wracał i dopiero ponowne naciśniecie spustu powodowało jego powrót natomiast następne naciśniecie już nie odnosiło żadnego skutku.
Baterie odrzuciłem na samym początku bo wydawało mi się, że jest praktycznie nowa ale wiadomo jak to jest. Zaraz kupię jakiegoś duracela plus lub energizera ultimate i zobaczę czy pierwotny problem nie był jednak przyczyną. Wiadomo jak baterie się sprawują w zimie.
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
locha



Skąd: Białystok/Warszawa
Staż (od roku): 2004
Drużyna: Żubry / ESW

PostWysłany: Sro Sty 26 2011 9:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Podkręć trochę ciśnienie na lpr w górę.
Jak nie pomoże spróbuj odpalić ręcznie. Tzn :
Piszesz, że masz E2 założony, jaką masz osłonę solenoidu ? Pełną (PE) czy otwartą z dolnym podejściem (WGP). Przy otwartej sprawa jest prosta, przy zamkniętej jest więcej zabawy, trzeba zdjąć boczną ściankę i wysunąć solenoid na tyle by mieć do niego dojście od spodu. Jak masz z dolnym podejściem, lub już wysunąłeś solenoid by mieć dostęp do niego od dołu zrób tak :

Podepnij butle, zagazuj klamkę, przeładuj normalnie tak jakbyś chciał strzelać. Na solenoidzie u dołu masz taki pomarańczowy guzik. Naciśnij go i zobacz czy klamka strzeliła. Jeżeli tak, powtórz to kilka razy i zobacz czy nie dzieje się tak samo jak odpalasz ze spustu- zacina się po kilku strzałach czy nie. Jeżeli będzie ci normalnie chodzić i się nie blokować, to znaczy że masz walnięte coś z elektroniką ( solenoid, płytka, switch od spustu etc. ) A pneumatyka chodzi ok.
Jeżeli będzie się zachowywać tak samo i się blokować to znaczy że masz walnięte coś z mechaniką.

Jeżeli nie działa mechanika to najlepiej zacząć od wyczyszczenia klamki i timingu. Jeżeli nie chcesz zbawić się w timing możesz zrobić tak :

Wyłącz gały, skręć lpr na minimum i zacznij strzelać, podkręcaj po 1/4 obrotu do momentu aż zacznie robić pełen cykl, jak będzie robić pełen cykl, skręć delikatnie mniej niż 1/4 obrotu i tak zostaw. Nie będzie to mega oszczędny koks, ale będzie śmigał :)
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
thedivip



Skąd: Skarżysko-kam


PostWysłany: Sro Lut 23 2011 13:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pytanie. Wyreguluje mi ktoś KARNIVORA?
pilne PROSZE!!!
515-152-621 Tadek
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Luc



Skąd: Lubosz / Almelo
Staż (od roku): 2007
Drużyna: Splat Squad W.L.K.P. / PKI

PostWysłany: Sro Sty 18 2012 10:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Takie małe odgrzanie tematu.
Możecie powiedzieć mi dlaczego przy próbie strzelania z Karnivora po naciśnięciu spustu bolt cofa się i wraca dopiero po około sekundzie?
Jak to wyregulować?
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
mj



Skąd: Wawa


PostWysłany: Sro Sty 18 2012 10:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

strzelasz na sucho? Jeśli tak to wyłącz oczy i będzie ok.
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Luc



Skąd: Lubosz / Almelo
Staż (od roku): 2007
Drużyna: Splat Squad W.L.K.P. / PKI

PostWysłany: Sro Sty 18 2012 11:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mj dzięki, najprostsza rzecz, której oczywiście nie sprawdziłem :)
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
mj



Skąd: Wawa


PostWysłany: Sro Sty 18 2012 20:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to wszystko przez tą elektronikę, mechanik by się tak nie zachował :-)
pozdrawiam
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum paintball.info.pl Strona Główna -> markery -> cockery Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Strona 4 z 4

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group