Cocker rulez cz.2
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28, 29  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum paintball.info.pl Strona Główna -> markery -> cockery
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
[HSS] Jubszy



Skąd: Bielsko-Biała
Staż (od roku): 2004
Drużyna: Jarheads, Magfed Poland, Bulwers

PostWysłany: Wto Lis 09 2010 23:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Miód:) Ale błagam, wrzuć jakieś lepsiejsze zdjęcie:)
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
johan



Skąd: Piekary Śląskie
Staż (od roku): 2007

PostWysłany: Czw Lis 25 2010 14:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam padła mi uszczelka w selenoidzie w black magicu SF 05 .Uszczelka to oring o przekroju prostokątnym o wymiarach średnica zewnętrzna 5mm średnica wewnętrzna 2 mm grubość 1mm. Czy ktoś miał podobny problem i załatwiał uszczelnienie albo zna jakieś firmy produkujące takie uszczelnienie? Ja znalazłem cxseals i inco ale jak narazie echo.Pozdr
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
jankes15



Skąd: Sochaczew
Staż (od roku): 2004
Drużyna: Socho Squad

PostWysłany: Czw Lis 25 2010 14:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w WWa jest firma GG Trading, mają dżiliony róznego rodzaju oringów, membran etc. etc. Nie wiem czy będą mieli coś takiego ale zawsze możesz zapytać. Także wygooglaj ich i zadzwoń może będą mieli.
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
johan



Skąd: Piekary Śląskie
Staż (od roku): 2007

PostWysłany: Sro Sty 05 2011 12:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

próbowałem w GG Trading i kilku innych firmach lecz efekt był marny albo zlewją indywidualnego klienta albo brak możliwości wiec może ktoś już dorabiał uszczelnienie płaskie i może polecić jakaś firmę bo moja czarna magia leży i kwiczy ( poszukuje uszczelki OP o przekroju płaskim o wymiarach średnica zewnętrzna 5mm średnica wewnętrzna 2 mm grubość 1mm) pozdr
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
mj



Skąd: Wawa


PostWysłany: Czw Sty 06 2011 9:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,

Uszczelek żadnych nie dorabiałem więc raczej nie pomogę, ale swego czasu zamawiałem coś tutaj http://www.theoringstore.com/servlet/the-Square-Buna-dsh-N/Categories
mają spory wybór, i za wysyłkę nie zdzierają, możesz coś znajdziesz, pozdrawiam
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
jankes15



Skąd: Sochaczew
Staż (od roku): 2004
Drużyna: Socho Squad

PostWysłany: Wto Mar 15 2011 22:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to teraz ja mam pytanko. Mam nieźle zajechanego Karniego. Wcześniejszy właściciel (pozdrawiam;-)) chyba orał nim pole. Ogólnie większość oringów była w stanie rozkładu, oko sypnięte, gwintpumparm`a zjechany:-( No ale udało się, oringi powymieniałem, pokleiłem co trzeba, przewód do oka wymieniony, pumparm również i teraz pozostał jeden problem.
Jak chronuje klamkę to 3-4 strzały są ok +- 5-10fps ale co jakiś czas prędkość spada o 50-100 fps.
Dodam od razu, że to nie inline. Wyczyściłem go a nawet zmieniłem na inny i dalej to samo.
Macie jakieś pomysły?
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
popeye



Skąd: Gdańsk
Staż (od roku): 2003
Drużyna: Goodfellas

PostWysłany: Sro Mar 16 2011 9:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

strzelasz serią czy pojedyncze strzały (w odstępach +/-sekundowych) ? Czy przy szybszym strzelaniu nie "dławi" Ci się koks ?
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Yonin



Skąd: Bytom
Staż (od roku): 2005
Drużyna: AiR, Bukkake, Rebels

PostWysłany: Sro Mar 16 2011 10:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No i sprawdź jeszcze preset. Na innych markerach z tą samą butlą też tak jest?
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
jankes15



Skąd: Sochaczew
Staż (od roku): 2004
Drużyna: Socho Squad

PostWysłany: Sro Mar 16 2011 11:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jako chrono mam serduszko a je trzeba za każdym razem restartować by dokonać pomiaru więc testy były przy pojedyńczych strzałach. Przy szybszym strzelaniu dławić się nie dławi ale też widać że fpsy skaczą bo kulasy nie lecą jak po sznurku.

Preset jest ok, mam dwie flaszki z centerflagiem LP i ninja HP i na obu jest tak samo a na innych klamotach nie ma problemu.

Zastanawiam się czy np. zjechane oringi na bolcie mogą powodować taką niestabilność. Ich nie wymieniałem a może jeśli przepuszczają powietrze to od czasu do czasu jakaś jego ilość zamiast iść w kulasa gdzieś się rozchodzi. Niestety bolt od karniego jest jakiś niestandardowy. Od 2k3 jest dłuższy a od FreeFlow krótszy więc nie mogę podmienić by sprawdzić.
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
mj



Skąd: Wawa


PostWysłany: Czw Mar 17 2011 7:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Może coś w zaworze? Rozkręcałeś?

Rozumiem, że karni przeładowuje się bez problemu?

Słabsze fps mogą być przyczyną za małym ciśnieniem lub za dużym - taki urok koksa. Miałem podobny problem ale u mnie to regulator nawalił.

A tak na marginesie jaki kolor karniego :)?
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
locha



Skąd: Białystok/Warszawa
Staż (od roku): 2004
Drużyna: Żubry / ESW

PostWysłany: Czw Mar 17 2011 8:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bateria nowa ? ( musiałem zapytać :)) )

A co dzieje się przy strzałach po tych z małymi fps ? Klamka potem strzela normalnie ? Cykl się powtarza jakoś ?
Jak strzelasz, kule lecą ok, potem te kilka spada to w którymś momencie marker syczy i trzeba go przeładować ?
Zobacz co się dzieje przy większej ilości strzałów, co się dzieje przy szybszym strzelaniu i daj znać. Przemłóć go co najmniej na jednej spłuczce ostro i zobacz jak się zachowuje.

Nie ma raczej opcji by to była wina oringów na bolcie.
Wyzeruj płytkę do ustawień fabrycznych.
Raczej pneumatyka nie wyrabia, rozebrał bym i wyczyścił LPR.
Zajrzyj tez do solenoidu, jak mówisz klamka była przetyrana strasznie. Może na tłoczku być masa syfu ze smarem i co jakiś czas blokować przepływ powietrza.
Sweetspoting rega nie zaszkodzi a może pomóc :)

Jak chronujesz klamkę ? Karniego na samym regu możesz wyciągnąć do ~ 230 fps. Potem musisz zabawić się z IVG.
Najlepiej przy ustawianiu nie wyciagac maxa z rega i zostawic sobie zapas. Ustaw na ~210 - 220 Potem wykręć na IVG do +/- 290 i tak zostaw. W ten sposób resztę regulacji +/- te kilka fps zależnych od lufy i kuli będziesz miał na regu.
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
jankes15



Skąd: Sochaczew
Staż (od roku): 2004
Drużyna: Socho Squad

PostWysłany: Czw Mar 17 2011 9:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bateria nowa;-) powinienem o tym napisać na początku;-P

Klamka strzela normalnie, nie pamiętam by zaczynała syczeć i trzeba było ją przeładowywać.
LPR rozbierałem i czyściłem, ale nie zaglądałem do selenoidu więc być może w nim jest problem.

Co do chronowania, to ustawiłem mniej więcej tak, że IVG wkręciłem na 3 obroty a dalej regiem - ktoś tak opisywał na pbnation.
Według tego co piszesz powinienem IVG wkręcić tak by było równo z body, ustawić rego na około 220 a potem wkręcać IVG?

Swoją drogą przyuważyłem że gdzieś z pneumatyki delikatnie spierdziela powietrze. Wydaje mi się że oring który jest na śrubie którą przykręca się front block przepuszcza więc będę musiał to jeszcze raz rozebrać. Być może to jest przyczyną.
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
mj



Skąd: Wawa


PostWysłany: Czw Mar 17 2011 18:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Koksa, a zwłaszcza pneumatykę zawsze warto przeczyścić.
Co do ustawiania to zgadza się. Te 3 obroty to wzięte jest trochę z ccm, tam ustawia się reg na 350 psi i wkręca 3 krotnie ivg. Bardziej uniwersalny jest sposób opisany przez Lochę.
Jak na moje oko, masz problem ze zmiennym ciśnieniem w zaworze, które podskakuje ci co kilka strzałów i powoduje "przegrzanie" i spadek fps.Przyczyny mogą być różne m.in. może być to syczenie które opisałeś.
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
POS|Max



Skąd: Kędzierzyn-Koźle
Staż (od roku): 2003
Drużyna: Mordor

PostWysłany: Wto Mar 29 2011 12:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam po wielu latach ( z 10 :) ) gry klasycznym koksem zachciało mi się troche nowoczewsności i kupiłem koksa z eblade2 . Mam jedno pytanie . Na wyświetlaczu przy ikonie "oka" (O) takiej marker mi nie strzela , dopiero jak przełącze na taką ikone ) to działa. Może oko zepsute?
Acha ikona (O) jest nawet gdy nie ma kulki
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Yonin



Skąd: Bytom
Staż (od roku): 2005
Drużyna: AiR, Bukkake, Rebels

PostWysłany: Wto Mar 29 2011 12:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pewnie coś z oczami. Przy takiej ikonie (O) oczy są włączone i jak nie ma kulek, to powinien odciągać bolt na dłuższy czas. Przy ikonie ) oczy są wyłączone.
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
POS|Max



Skąd: Kędzierzyn-Koźle
Staż (od roku): 2003
Drużyna: Mordor

PostWysłany: Wto Mar 29 2011 13:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

THX , czy można je gdzieś kupić ?
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
jankes15



Skąd: Sochaczew
Staż (od roku): 2004
Drużyna: Socho Squad

PostWysłany: Wto Mar 29 2011 14:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

całość jaki oko do koksa to ciężko będzie. W polszy raczej nigdzie, jesli już to na ebay`u.

Ja kupiłem koksa w którym przetarte byly przewody. Sprawdź może u Ciebie jest to samo.
Pomóc może taśma IDE ATA 33 do starszych dysków twardych/cd-romów tylko 40 żyłowa. Nowsze np. ATA 100 mają 80 żyłąwą i ta nie bardzo podchodzi ale ta 40 jak odetniesz 4 żyłki pasuje idealnie, pozostaje tylko przelutować.
Dodatkowo kiedyś znalałem sklep internetowy w którym w sprzedaży było takie samo "oko" - fotokomórka, czy co to tam jest. Ja będę wieczorem w domu to poszukam, chyba mam gdzieś link w ulubionych;-)
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
mj



Skąd: Wawa


PostWysłany: Sro Mar 30 2011 21:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiedziałem, że gdzieś wcześniej widziałem taką informację, udało się odkopać

popeye napisał:
Nie znalazłem tu na forum, więc jakby ktoś potrzebował: fotokomórka używana w oku do e-blade'a to sg2bc, bez problemu póki co można ją dostać w PL, chociaż wyczytałem gdzieś, że już nie jest produkowana. Cena 15 zł/szt (np. http://www.cyfronika.com.pl/t/product_info.php?products_id=12813), czyli jest to dość tania alternatywa dla sprowadzania oka zza oceanu ;).
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
POS|Max



Skąd: Kędzierzyn-Koźle
Staż (od roku): 2003
Drużyna: Mordor

PostWysłany: Czw Mar 31 2011 7:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

THX :)
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
jankes15



Skąd: Sochaczew
Staż (od roku): 2004
Drużyna: Socho Squad

PostWysłany: Pią Kwi 01 2011 9:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wracają do tematu mojego Karniego. Zrobiłem tak jak pisał Locha. wyczyściłem selenoid. W środku był smar z syfem. Nasmarowałem tłoczek, złożyłem i przez chwilę było lepiej tzn. jak ustawiałem go to przy 280 fps zaczął syczeć selenoid i wtedy już dupa. Syczało z boku obudowy zatem mniemam, że z tej płaskiej uszczelki która jest pomiędzy selenoidem a obudową. I teraz pytanie jak to złożyć by było dobrze. Chodzi mi o sposób zamontowania selenoidu do jego obudowy. Być może coś robie nie tak. Najpierw wkładam tą uszczelkę do obudowy potem delikatnie wkładam selenoid i przykręcam. Wydaje mi się, że podczas tego "manewru" ta uszczelka się nie przesuwa ale pewności nie mam bo tego nie widać. I druga sprawa czy tą uszczelkę trzeba lekko posmarować oliwką czy smarem? Rozkładałem selenoid pierwszy raz więc nie mam z nim doświadczenia a po dwóch próbach efekt jest taki sam, najpierw kilka strzałów jest ok a potem zaczyna z niego uciekać powietrze poprzez tą uszczelkę. HELP! Dodam, że jego przeczyszczenie chyba pomogło bo jak tylko złożyłem i zacząłem go ustawiać (sweetspoting) to przy 240 fps były +-15 więc nie było tak źle.
do góry
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum paintball.info.pl Strona Główna -> markery -> cockery Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28, 29  Następny
Strona 27 z 29

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group